Njemački špic

Jedina je razlika između malog i patuljastog njemačkog špica u veličini. Obje su manje verzije velikog njemačkog špica ili vučjeg špica. Mnogo je podvrsta ovog psa iako je teško zasigurno reći tko su njegovi preci, smatra se da su ga Vikinzi donijeli u Skandinaviju. Vrsta datira još iz 1700. godine kada su bijeli primjerci držani u Pomeriji, a crni u Wurttembergu. Neki su se manji primjerci bijele vrste koji su uzgajani u Pomeriji počeli uzgajati u Velikoj Britaniji pod imenom pomeranci. Njemački špic klub osnovan je 1899. godine, a standardi su izdani za svaku podvrstu posebno.

Narav i njega: Ovaj je pas vrlo intelčigentan, aktivan i oprezan, vrlo neovisan i vrlo odan svom vlasniku – što se smatra velikom značajkom karakteristikom vrste. Može se prilagoditi i životu u gradu i na selu. Potrebno mu je snažno svakodnevno četkanje i normalna količina kretanja. Pas je sklon lajanju pa ga treba držati pod kontrolom.

Veličina: patuljasti – visina 23-28cm, težina 3,1kg ; mali – visina 29-35cm, težina 11kg

Dlaka: meka, vunasta poddlaka, dugačka i gusta te ravna gornja dlaka

Boja: sve osnovne boje

Druga obilježja: široka glava, ovalne oči, male trokutaste uši, zbijeno tijelo, rep mu je visoko i nosi ga zakrivljenog i polegnutog preko leđa.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: